Hírek

2008.02.28. 10:45

Demszky kifogott az MSZP-n: a büdzsé miatt átállt

Az SZDSZ és az ellenzék szavazataival napirenden maradt a Fővárosi Közgyűlés ülésén az önkormányzat ez évi költségvetési javaslata

BAMA

Az SZDSZ és az ellenzék szavazataival napirenden maradt a Fővárosi Közgyűlés ülésén az önkormányzat ez évi költségvetési javaslata, amelynek levételét a szocialisták kezdeményezték.

Steiner Pál (MSZP) frakcióvezető elmondta, hogy nem érti a főpolgármestert, aki együtt szavazott az ellenzékkel koalíciós partnerével szemben. A főpolgármester előző napi tájékoztatóján az önkormányzat érdeke szempontjából kulcsfontosságú kérdésnek nevezte, hogy mielőbb költségvetése legyen a városnak.

A költségvetés napirenden maradásához szükség volt arra is, hogy több SZDSZ-es nem szavazott, illetve, hogy John Emese frakcióvezető tartózkodott. A költségvetés tervezetét nem tárgyalta meg az önkormányzat bizottságainak többsége, köztük a legfontosabb testület, a pénzügyi bizottság is elnapolta a kérdés tárgyalását szerdán.

Steiner Pál elmondta azt is, hogy az SZDSZ megsértette a koalíciós szerződést azzal, hogy az MSZP ellenében megszavazta egy téma napirendre vételét. John Emese egyetértett Steiner Pállal abban, hogy a kialakult helyzettől függetlenül él a fővárosi MSZP-SZDSZ koalíció. Hozzátette, nem sértették meg a koalíciós szerződést, mivel nem egy új témát javasoltak napirendre venni, hanem egy benyújtott anyag tárgyalását támogatták, a város érdekeit szem előtt tartva.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!