Hírek

2008.02.03. 15:18

Diákok döntik el, melyik volt az évtized legjobb filmje

HVR

Az Országos Diákzsűri tíz éves fennállásának alkalmából idei díjkiosztóján átadja az elmúlt tíz év legjobb magyar filmjének járó díjat. Az eseményre február 9-én este fél 7-kor kerül sor a budapesti Toldi moziban.
Az évtized legjobb magyar filmjéről az Országos Diákzsűri tagsága dönt szavazás útján. A tagság mintegy 80 jelenlegi és egykori film- és médiaszakos hallgatót jelent az ország minden részéről.

Az öt nominált alkotás listáját az egyesület  szervezői állították össze, az Országos Diákzsűri alapítója, Szilágyi Erzsébet közreműködésével. Az "Évtized legjobb magyar filmje" titulust az alábbi öt film egyike mondhatja majd magáénak: Tarr Béla 2001-ben készült filmje, a Werckmeister harmóniák, Pálfi György 2002-es Filmszemledíjas Hukkle-ja, Fliegauf Benedek számos külföldi díjjal rendelkező filmje 2004-ből, a Dealer; Hajdú Szabolcs Tamarája, ami 2004-ben a Filmszemle különdíját nyerte, és tavalyi Filmszemle nyertese, Bollók Csaba Iszka utazása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!