Hírek

2008.02.06. 15:34

Ebédet vitt Tarlós Istvánnak az SZDSZ Új Generáció

Húslevesből, babgulyásból és almából álló ebédet vitt a Fidesz népszavazási kampányát vezető Tarlós Istvánnak az SZDSZ ifjúsági szervezete szerdán.

mti

Léderer András, az Új Generáció elnöke a Fidesz fővárosi népszavazási kampányközpontja előtt tartott sajtótájékoztatóján azzal indokolta az ötletet, hogy a népszavazás kapcsán olyan benyomásuk támadt, mintha a referendum kezdeményezői szeretnének valamiféle ingyenebéd osztogatásba kezdeni. Miközben Léderer András megmutatta az egybegyűlt újságíróknak a  "körülbelül minimális kalóriamennyiséget tartalmazó" ételeket, azt  mondta, lehet ingyenes felsőoktatásról hazudozni, ingyenes  egészségügyről beszélni, de látszik, ezért milyen színvonalat lehet  kapni. Hozzátette: ha Tarlós Istvánnak tetszik ez a nívó, akkor megajándékozzák ezzel az ebéddel.

A sajtótájékoztató záróakkordjaként Léderer András az ételhordót bevitte a Fidesz kampányközpontjába, ahol az irodavezető megengedte, hogy lerakja azt, de figyelmeztette a szabad demokrata politikust, hogy hamvazószerda van, ezért Tarlós István nem fogad el ebédet,  mert kezdődik a böjt. Később az ételhordót valaki kitette az épület elé, amit Léderer András úgy kommentált, hogy a Fidesznek egységessé kellene tenni kampányát, mert ha ingyenességet ígérnek, akkor az ingyenebédet is el kellett volna fogadniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!