Hírek

2008.02.08. 11:59

Egy hétig lehet még jelentkezni a felsőoktatásba

Még egy hétig, azaz február 15-ig lehet jelentkezni az egyetemek és főiskolák alapképzéseire, egységes osztatlan képzéseire és a felsőfokú szakképzésekre - közölte Nagy Gabriella, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. munkatársa pénteken.

BAMA

Eddig az időpontig bárki beküldheti a jelentkezését az interneten keresztül, az e-felvételi segítségével vagy postai úton, felsőoktatási jelentkezési lapon. Mesterképzésekre még további egy hónapig, március 15-ig is lehet jelentkezni. A postai utat választó jelentkezők számos segítséget találnak a www.felvi.hu oldalon jelentkezési lapjuk hibátlan kitöltéséhez. Idén is mód van elektronikusan benyújtani a felvételi kérelmet - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A www.felvi.hu honlap elektronikus felvételi felületén, az e-felvételivel benyújtott jelentkezés minden tekintetben egyenértékű a hagyományos, papír alapú jelentkezéssel. A felületet február 15-én éjfélig szabadon szerkesztheti a jelentkező, viszont a határidőn túl már csak a jelentkezés hitelesítésére van lehetősége a jelentkezőnek. Ez történhet a kinyomtatott hitelesítési adatlap egyszerű aláírásával és visszaküldésével, illetve Ügyfélkapu regisztrációval. A hitelesítés határideje 2008. február 22. A felvételi eljárás díját folyószámláról, banki átutalással lehet kiegyenlíteni.

A jelentkezési lap kitöltésekor nagy jelentősége van a sorrendnek, vagyis annak, hogy a jelentkező miként rangsorolja a választott intézményeket, szakokat. Ugyanis mindenki csak egyetlen helyre nyerhet felvételt, mégpedig arra, ahol az általa megjelölt sorrendben a felvételi pontjainak száma elsőként elérte a megállapított ponthatárt. A jelentkező a sorrenden 2008. július 10-ig egyszeri alkalommal módosíthat.

A felvételi eljárás alapdíja mind papíralapú, mind elektronikus jelentkezés esetén 9 ezer forint, ezért az összegért 3 jelentkezés megjelölésére van lehetőség. Az ezen felül megjelölt további  jelentkezésenként az alapdíjon felül 2-2 ezer forint kiegészítő  díjat kell fizetni. A február 15-i jelentkezési határidő nem vonatkozik a felsőfokú oklevéllel rendelkezők számára meghirdetett mesterképzésekre. Mivel ezek jelentkezési határideje munkaszüneti napra esik, ezért a jelentkezéseket a legközelebbi munkanapig, azaz 2008. március 17. éjfélig lehet benyújtani. Az e-felvételiben leadott jelentkezések hitelesítési határideje: 2008. március 21.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!