Hírek

2008.02.28. 18:29

Elásta egy postás a kézbesítendő népszavazási értesítőket

Kézbesítés helyett elásta a rábízott 732 népszavazási értesítőt egy 21 éves debreceni postás, akinek munkaviszonyát megszünteti a Magyar Posta - tájékoztatta a társaság szóvivője az MTI-t csütörtökön.

BAMA

"A Magyar Posta visszautasítja azt a feltételezést, miszerint a nem kézbesített választási értesítők ügye mögött politikai szándék áll" - írta közleményében TomecskóTamás. Kitért arra is, hogy a Magyar Posta minden megrendelő számára azonos feltételekkel biztosítja szolgáltatásait. Állítása szerint a postások már számtalanszor bebizonyították, hogy pártsemlegesen, magas színvonalon végzik el a rájuk bízott feladatokat. A Magyar Posta az első lakossági jelzés után, haladéktalanul jelezte a hibát a helyi választási irodának - tartalmazza a közlemény. A posta az önkormányzattal együttműködve szerdán valamennyi érintettet - akik nem kapták meg az értesítőket - írásban tájékoztatott, hogy március 7-ig átvehetik azokat a debreceni Új Városháza épületében.

Az ügyet a társaság kivizsgálta, a kézbesítő munkaviszonyát a megszüntetik. Az okozott problémáért és kárért a Magyar Posta teljes felelősséget vállalt és elnézést kért az érintettektől. Tomecskó Tamás közleményében azt írta: a Magyar Posta több mint tízezer kézbesítője mintegy nyolcmillió választási értesítőt kézbesített február 22-ig. "A 21 éves debreceni kézbesítő felelőtlen magatartása nem árnyékolhatja be a feladatukat becsületesen ellátó postások munkáját" - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!