Hírek

2008.02.14. 16:13

Elektronikus nyilvántartás a hazai közműrendszerről

Elkészült az elektronikus építésügy koncepciója, amely kiterjed az építési igazgatásra és az ellenőrzésre is – közölte egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen Szaló Péter, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára.

T. M.

Egyebek között elektronikus nyilvántartási rendszer készül a közművekről, amelyhez bárki hozzáférhet. Ez nagy könnyebbséget jelent majd például a telekvásárlások előtt. A döntést követően másfél éven belül kiépíthető a rendszer. A legjobb minőségű változat becsült költsége 3,4 milliárd forint, aminek egy részét uniós támogatásból lehet finanszírozni. A szakállamtitkár arról is beszámolt, hogy januártól harminckettővel emelkedett az építésfelügyelők száma. Eddig ugyanis országosan mindössze tíz felügyelő ellenőrizte egyebek mellett, hogy tanúsított minőségű anyagokat használnak-e az építők, s betartják-e a technológiai szabályokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!