Hírek

2008.02.12. 19:10

Elfogadták az MLSZ fellebbezését a Kentaro-ügyben

A nyoni bíróság Svájcban az úgynevezett Kentaro-perben első fokon helyt adott a Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbezésének

Éber

A nyoni bíróság Svájcban az úgynevezett Kentaro-perben első fokon helyt adott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbezésének, s visszavonta azt a rendelkezést, melynek értelmében zárolták a nemzetközi (FIFA) és az európai (UEFA) szövetségtől az MLSZ-hez utalandó pénzeket.

A Kentaro (az MLSZ volt marketingpartnere) a mostani, nem jogerős döntés következményeként köteles 3800 svájci frank  eljárási költséget az MLSZ-nek megfizetni. Erről az MLSZ honlapja számolt be. A Kentaro tavaly áprilisban pert indított, és azzal vádolta az MLSZ-t, hogy jogszerűtlenül bontotta fel a magyar válogatott hazai mérkőzéseinek nemzetközi televíziós, valamint a kapcsolódó média- és reklámjogok értékesítéséből származó bevételek maximálására született szerződést, és ezért legalább 2,485 millió eurós kártérítést követel. Az MLSZ később a SportFive nevű céggel állapodott meg.

Az ügy fejleményeként, a Kentaro közbenjárására júniusban zárolták az MLSZ-nek járó FIFA- és az UEFA-pénzeket, összesen 325 millió forint értékben. Októberben a bíróság úgy határozott, hogy a zárolt összegből 250 milliót felszabadít. A mostani, első fokú döntés alapján a fennmaradó 75 milliót is fel kell szabadítani, ráadásul a mostani eljárás költségei is a  Kentarót terhelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!