Hírek

2008.02.14. 17:20

Eltiltás vár a kémügy főkolomposaira?

A McLaren tavalyi kémbotrányának két főszereplője körül is vizsgálgat a Nemzetközi Autószövetség (FIA). A Mclaren-t állítólag már meg is büntették, de hamarosan a ferrari képviselőjének, Nigel Stepney-nek is felelnie kell.

BAMA

A volt ferraris Nigel Stepney hamarosan az FIA előtt felel majd a tavalyi kémügyben játszott szerepe miatt. A brit autósport-szakembert, aki a Ferrari titkos adatait a McLaren kezére játszotta, a motorsport-szervezet meghallgatja, mielőtt kiróják a büntetését. Jólértesültek szerint Stepney-t akár két évre is eltilthatják a motorsporttól, a McLaren volt főtervezője, Mike Coughlan pedig már meg is kapta a maga büntetését. Az FIA a részletekről egyáltalán nem kíván nyilatkozni, de a szervezet elnöke, Max Mosley nemrég az olasz Autosprintnek írt levelében megosztotta a véleményét az ügyről. „Senkit nem ítélhetünk el, mielőtt lehetőséget kapna a védekezésre. Ez egy alapvető jogi elv. Rosszul teszik, akik megingathatatlan tényként kezelik a bűnösségét, még a védekezése előtt” - írta az elnök.

Mosley az olasz lapban két hete megjelent nyílt levélre válaszolt, amely azt a kérdést vetette fel, hogy Stepney miért nem nyerte el büntetését. Az exferraris egyébként már újra a motorsport területén dolgozik. A kémbotrány kirobbanása óta állítólag az FIA fontolóra vette, hogy a pilóták szuperlicencéhez hasonló engedélyeket adna ki - és vonhatna vissza - a Forma-1-ben dolgozó mérnökök, szerelők számára is, de hivatalosan még erről sem közöltek semmit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!