Hírek

2008.02.11. 13:26

Emberi jogi bizottság: igen az egészségbiztosítási törvény módosítóira

BAMA

Az Országgyűlés Emberi jogi, Kisebbségi, Civil- és Vallásügyi  Bizottsága hétfői ülésén megszavazta az egészségbiztosítási törvényjavaslathoz benyújtott, a kormány által támogatott módosító javaslatokat; a testület ellenzéki tagjai nem voksoltak.

Schlammadinger József, az Egészségügyi Minisztérium főosztályvezetője a kormány képviseletében elmondta, hogy a módosítások megerősítik a társadalombiztosításnak a nemzeti kockázatközösségen alapuló elvét.

A kormány olyan javaslatokat is támogat, amelyeket a köztársasági elnök az Országos Kockázatkezelési Alap kapcsán megfogalmazott - tette hozzá. Schlammadinger István közölte: minden olyan módosító indítványt támogatnak, amelyek az ellátás folyamatosságát lesznek hivatottak biztosítani.

A bizottság a kormánypárti tagok szavazatával elfogadta a kormány által támogatott módosító javaslatokat. Az Országgyűlés hétfőn tárgyalja a köztársasági elnök által a parlamentnek megfontolásra visszaküldött egészségbiztosítási törvény vitáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!