Hírek

2008.02.12. 16:21

Európai és külügyi bizottság: igen az energiapolitikai koncepcióra

Az Országgyűlés európai ügyek, illetve külügyi bizottsága is általános vitára alkalmasnak találta a 2007-2020 közötti időszakra vonatkozó energiapolitikai koncepciót keddi ülésén.

BAMA

Az európai ügyek bizottsága 11 kormánypárti igen és hét ellenzéki nem szavazattal mondott igent a koncepcióra, azt követően,  hogy meghallgatta Dióssy Gábort, a gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkárát. A külügyi és határon túli magyarok bizottsága 11 igen és kilenc nem mellett találta általános vitára alkalmasnak a koncepcióról szóló parlamenti határozati javaslatot. Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága egy hete elutasította az indítványt, ezt megelőzően pedig a környezetvédelmi bizottság sem  találta általános vitára alkalmasnak az időközben módosított  határozati javaslatot.

A 2007-2020 közötti időszakra vonatkozó energiapolitikai koncepcióról szóló határozati javaslat tizenöt pontban foglalja össze a kormány előtt álló feladatokat. A javaslat szól a földgáz- és villamosenergia-ellátás biztonságának megőrzéséről, új, nagy kapacitású földgázszállító vezetékek megvalósításáról, a nukleáris hulladékok végleges elhelyezéséről, valamint a távhő versenyképességének biztosításáról. A javaslat szerint a kormány két évente készítene jelentést az energiapolitika megvalósulásáról a parlament illetékes bizottságainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!