Hírek

2008.02.11. 16:41

Felfüggesztik Gusztos mentelmi jogát?

Gusztos Péter kérni fogja, hogy az Országgyűlés függessze fel mentelmi jogát; ezt a liberális képviselő közölte hétfőn az MTI-vel.

BAMA

A szabad demokrata politikus elmondta: hétfőn kapta kézhez a legfőbb ügyész indítványát, amelyben utóbbi arra kéri az Országgyűlés elnökét, hogy a parlament a „számvitel rendjének megsértése miatt” függessze fel Gusztos Péter mentelmi jogát.

Hozzátette: amikor ez a parlamentben napirendre kerül, ő maga is ugyanezt fogja kérni, mind a mentelmi bizottság, mind pedig az Országgyűlés plenáris ülésén, hogy tisztázni tudja az ügyet. Gusztos Péter elmondása szerint 2000-ben százezer forint alaptőkével alapítottak egy betéti társaságot, amelynek ő az ügyvezetője és a beltagja. Megjegyezte, hogy amióta parlamenti képviselő, semmilyen gazdasági tevékenységet nem folytatott és ennek a „családi cégnek” 2002 májusa óta nincs forgalma.

Mint mondta, jelenleg a társaság felszámolása zajlik. Az eljárás során az ügyészség hiányosságokat talált. Gusztos Péter elismerte, hogy elkövetett adminisztrációs mulasztásokat, de tagadja, hogy elkövette volna az ügyészségi indítványban szereplő vétséget. Hozzátette: úgy érzi, jóhiszeműen járt el és még hétfőn egy levélben teljes körű tájékoztatást ad a legfőbb ügyésznek arról, hogy véleménye szerint az ügyészség indítványa információhiányon és tévedéseken alapul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!