Hírek

2008.02.06. 14:27

Fidesz: a kormány korrigálta korábbi helytelen döntését

A Fidesz örül annak, hogy a kormány korrigálta korábbi helytelen döntését, és ismét biztosítja a fogyatékos gyermekeket orvosi ellátásra, kezelésre kísérő szülőknek az utazási kedvezményt - mondta Áder János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten.

mti

A kormány február 1-től rendeletben korrigálta azt a korábbi rossz, helytelen, megalapozatlan döntését, amellyel elvette a fogyatékos gyermekeket orvosi ellátásra, kezelésre kísérő szülőktől az utazási kedvezményt - mondta Áder János a Soltész Miklóssal, a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetjének vezetőjével tartott sajtótájékoztatón. A politikus emlékeztetett: csaknem két és félhavi munkába került az, hogy az Országgyűlésben felhívják a kormányzat illetékeseinek figyelmét arra a nehézségre, amit ez a rossz döntés jelentett az érintetteknek.
Áder János közölte: február 1-től már ismét jár az utazási kedvezmény azoknak a szülőknek, akik beteg gyermekük kísérőjeként kénytelenek utazni. Mint a Fidesz politikusa mondta, ennek a rendeletnek a módosítása több száz, esetleg több ezer családot érint, s havi nyolcezer forint körüli összegről van szó. Ám - tette hozzá - vannak családok, akik számára ekkora összeg előteremtése is nehézséget jelent. Áder János azt is mondta, politikusként kapott olyan leveleket érintett szülőktől, amelyek ezt igazolják. A sajtótájékoztatón Soltész Miklós közölte: az utazási támogatás csökkentése az érintett családok számára mintegy 30 százalékkal több utazási kiadást jelentett, hiszen sok sérült gyermeket kell rendszeresen vidékről a fővárosba hozni, hogy megkaphassák a megfelelő kezelést. A kereszténydemokrata képviselő hozzátette, abban, hogy e rendeletet módosította a kormány, fontos szerepe volt a fogyatékosügyi és civil szervezeteknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!