Hírek

2008.02.07. 14:59

Fidesz: káosz van az uniós fejlesztések terén

Az ellenzék szerint alkalmatlan intézményrendszer jellemzi a magyarországi uniós fejlesztéseket.

mti

Pelczné Gáll Ildikó országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke szerint káosz, botrányos regionális fejlesztési tanácsi elnökök, 1650 milliárd forintos tanulópénz és alkalmatlan intézményrendszer jellemzi a magyarországi uniós fejlesztéseket.

A politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelt, hogy inkább lehet hinni Karsai József szocialista képviselőnek, aki szerint az Új Magyarország fejlesztési terv Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter laptopjában van, mint a kormányzati reklámnak, amely szerint bennünk.

Pelczné Gáll Ildikó kifejtette: az uniós támogatási forrást először 1500, majd 1600, végül 1650 milliárd forintban jelölték meg, ennek ellenére tavaly óta csupán nyolc nagy projektre született  támogatási szerződés Brüsszellel, holott Magyarország elsőként nyújtotta be fejlesztési tervét.

Szerinte ezzel elveszett az idei év is, miután februárban fog dönteni a kormány, és a brüsszeli mechanizmust ismerve fél év múlva születik majd döntés, amelyet követően ki kell írni a közbeszerzési  pályázatokat, így azok megvalósítása csak novemberben vagy a jövő  évben kezdődhet.

A Fidesz úgy látja, hatványozottan igaz a kormányra Bajnai Gordon megjegyzése, amely szerint azért jellemzőek ezek a csúszások, mert még nem jellemző az országban a hosszú távú gondolkodás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!