Hírek

2008.02.12. 15:47

Fidesz: mit tudhat Draskovics Gyurcsányról?

Mit tudhat Draskovics Tibor Gyurcsány Ferencről, hogy mindig újabb és újabb helyet keresnek neki a kormányban? - tette fel a kérdést a Fidesz frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján, annak kapcsán, hogy az igazságügyi és rendészeti tárca élén Takács Albertet Draskovics Tibor váltja.

BAMA

"Draskovics Tibor valamilyen oknál fogva Gyurcsány Ferencnél mindig fontos pozíciót tölt be, valamit tudhat a miniszterelnökről,  ami miatt nem bukhat meg és nem kerülhet ki a kormányból" -  fogalmazott Navracsics Tibor a minisztercsere hírére reagálva. A Fidesz frakcióvezetője azt mondta, a második Gyurcsány-kormány megalakulása óta ez már a hatodik hulláma a személyi változásoknak,  ami azt is jelzi, hogy Gyurcsány Ferencnek valójában nincs  koncepciója a kormányzati politikáról. Navracsics Tibor úgy vélte, a magyar kormányzati rendszer alakulását Gyurcsány Ferenc "látomásai, szeszélyei és függőségei" határozzák meg, és nem tudni, kiknek és milyen követelésére kellett  időnként újabb minisztereket kinevezni, másokat leváltani, egyes  miniszteri, államtitkári posztokat megszüntetni. Hozzátette: még Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője is megjegyezte, hogy számára érdekes  Draskovics Tibor története a kormányban. Ha Horn Gábornak érdekes, akkor a Fidesz számára még inkább érdekes - tette hozzá.

A frakcióvezető Draskovics Tibor eddigi kormányzati szerepvállalásait felidézve azt mondta: többször bizonyította alkalmatlanságát kormányzati pozícióban, mégsem tud megbukni.  "Valóságos reneszánsz ember, Lamperth Mónikához méltóan mindig újabb területen bizonyítja sokoldalúságát" - ironizált a fideszes politikus. Mint mondta, Draskovics Tibor korábban nem remekelt pénzügyi államtitkárként, majd pénzügyminiszterként, hiszen az ő nevéhez fűződik az áfa-visszatartás, ami körbetartozásokhoz és csődhullámhoz  vezetett a vállalkozások körében. Ugyanakkor - folytatta - a volt pénzügyminiszterről Gyurcsány Ferenc is megemlékezik Debreczeni  József könyvében, amikor azt mondja, azért rendült meg a bizalma  Draskovics Tiborban, mert folyamatosan hazudott az államháztartási  hiány tekintetében. Navracsics Tibor arra is kitért, hogy Draskovics Tiborról  tudható, neve időnként felmerül az olajaktákban, újsághírek pedig a  Zwack-ügyben és a Q8-benzinkutak kapcsán említik a nevét.

Arra a kérdésre, hogy mi a Fidesz véleménye Takács Albert nyolc hónapos miniszteri munkájáról, Navracsics Tibor azt mondta, azért  nehéz ezt megítélni, mert a rendőrség számos bűncselekmény  felderítésével, kinyomozásával adós, a Kádár-sír kirablásától az  újra és újra drámai hangon bejelentett provokációkon át a  Molotov-koktélos merényletekig. Nem tudjuk megítélni, hogy ez a miniszteri munka hiányossága vagy a rendőri vezetők fogyatékossága, de az tény, hogy ma Magyarországon a rendőrség csak jelentős erőfeszítésekkel tudja biztosítani a rendet és a közbiztonságot, és ez így nincsen jól - fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!