Hírek

2008.02.06. 17:19

Fidesz: nehezedett az emberek élete az elmúlt másfél évben

A Fidesz szerint az elmúlt másfél évben az emberek élete jelentősen nehezedett - mondta a párt szóvivője szerdán Budapesten azt követően, hogy a pénzügyminiszter kijelentette: az elmúlt másfél évben sikerült a korábban megbomlott államháztartási egyensúlyt kiigazítani.

mti

Az emberek élete az elmúlt másfél évben jelentősen nehezedett - mondta Szijjártó Péter sajtótájékoztatóján Veres János  szavaira reagálva. A fideszes politikus hozzátette: ha a kormány komolyan gondolja a konszolidációt, akkor egy dolgot kell tennie, visszaadni azt a pénz, amit ebben az időszakban hazugságokkal, adóemelésekkel, különböző sarcokkal elvett az emberektől. A szóvivő álláspontja szerint ezt jelenti a konszolidáció.

 Veres János ma ismét megpróbálkozott azzal, hogy félrevezesse az embereket - mondta Szijjártó Péter. Az ellenzéki párt szóvivője hozzátette, a valóság az, hogy  tavaly mélyült a szociális válság. Mint mondta, Magyarországon - a régióban egyedülálló módon - csökkentek a reálbérek, ugyanakkor a családok terhei folyamatosan nőnek, hiszen az adóterhek, a megélhetési költségek emelkedtek. A szóvivő úgy vélte, 2007-ben a megszorítások újabb lendületet kaptak. Arra az újságírói megjegyzésre, miszerint a pénzügyminiszter azt ígérte a sajtótájékoztatón, hogy a népszavazás eredményétől függetlenül nem fogják pótolni azt a hiány, ami a vizitdíj, a kórházi napidíj, illetve a tandíj esetleges kieséséből származik, Szijjártó Péter úgy reagált: „jobban tenné Veres János, ha nem fenyegetőzne”.

Mint a Fidesz politikus mondta, ez a megjegyzés jól mutatja Veres János nem túl szoros viszonyát a demokráciához. A pénzügyminiszter a kormányszóvivő sajtótájékoztatón - egyebek mellett - azt mondta: az elmúlt másfél év kiigazító intézkedései eredményt hoztak. Ez megadja azt az esélyt - tette hozzá -, hogy az EU túlzott deficit eljárása 2009-ben megszüntethető legyen. Veres János közölte: 2008-ban a várható államháztartási hiány a GDP-hez viszonyítva 4 százalék lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!