Hírek

2008.02.09. 13:46

Fidesz: öt év alatt 3 milliárd tanulmányokra

Napi átlag másfélmillió forintot, az elmúlt öt évben hárommilliárdot költött a kormány tanulmányokra, jelentette ki szombaton Ágh Péter.

BAMA

A Fidesz országgyűlési képviselője szerint a legtöbbet, 890 millió forintot a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium költötte szakanyagokra. Ágh úgy véli, bár a kormány pénzhiány miatt megszorításokról beszél, mégis van pénz, de azt értelmetlen célokra költik. A politikus arra kérdésre, hogy mennyit költöttek hasonló anyagokra az Orbán-kormány alatt azt válaszolta: nem lehet összevetni egy olyan időszakot, amikor eltörölték a tandíjat azzal, amikor újra bevezették.

Budai Bernadett kormányszóvivő szerint a tanulmányok íratása takarékos megoldás, ugyanis egy esetei jellegű, szaktudást igénylő feladatot külső szakértőre bízni olcsóbb, mint teljes munkaidőben egy egész stábot alkalmazni. Emlékeztetett, hogy az Orbán-kormány csak az olimpia megvalósíthatósági tanulmányára akkori áron 500 milliót költött.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!