Hírek

2008.02.12. 08:26

Fluorgázt tartalmazó palackok tűntek el

Fluorgázt tartalmazó palackok tűntek el, a szúrós szagú gáz több ember halálát is okozhatja

mti

Fluorgázt tartalmazó palackok tűntek el egy peremartoni gyártelepről, ha a  palackokat kinyitják, a szúrós szagú gáz több ember halálát is okozhatja - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A gyártelepen 24 fluorgázos palackot tároltak, amelyek közül kettő hétfőn hiányzott - közölte Dániel-Tóth Zoltán. Megjegyezte: előfordulhatott azonban az is, hogy valójában csak 22 palackot szállítottak le február elején, csak nem ellenőrizték figyelmesen a rakományt.

A szóvivő szerint a másik és valószínűbbnek látszó feltételezés az, hogy az oxigén és acetilén palackokhoz tökéletesen hasonló fluorgázos palackokat ellopták, hogy majd azokat hegesztéshez használhassák. Dániel-Tóth Zoltán hangsúlyozta: a fluorgáz ugyan nem robban, viszont szellőzetlen, zárt térben a kieresztett sárgás, szúrós szagú gáz tüdővizenyőt okoz, s akár több ember halála is bekövetkezhet miatta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!