Hírek

2008.02.12. 17:17

Fodor Gábor: Nem tervezek jogi lépéseket

Fodor a sajtó állításaival ellentétben nem tervez jogi lépéseket a tavalyi SZDSZ-es elnökválasztás eredményével kapcsolatban

Europress-összeállítás

"A Hír Tv-n megjelent állítással ellentétben nem tervezek jogi lépéseket a tavalyi küldöttgyűlés eredményével kapcsolatban" - jelentette ki Fodor Gávor szerkesztőségünknek küldött közleményében. "Meggyőződésem, hogy az SZDSZ-ben nincs legitimációs válság, a tavalyi elnökválasztás eredményét mindannyian elfogadtuk és érvényesnek tartjuk. Célom Kóka Jánossal, az SZDSZ elnökével együttműködni a liberális párt sikeréért. Meggyőződésem, hogy a helyi vizsgálat minden alaptalan vádat el fog oszlatni" – emelte ki az SZDSZ-es politikus, aki tavaly március 31-én alulmaradt Kóka Jánossal szemben a liberális párt elnökségéért folytatott küzdelemben.

A HírTV Célpont című műsorának a férfi azt állította: Kóka János egyik embere vette rá arra, hogy jogosulatlanul szavazzon. A férfi nem volt hivatalos küldött, így szavazati joga sem lett volna, ennek ellenére voksolt a hivatalos borsodi küldöttek helyett.

„Ha valakinek tudnia kellett, hogy kik vesznek részt a választáson az a megyei elnök... nyilván érdeklődött és körbejárta, hogy kik jönnek, kik nem. Hozott magával olyan személyeket, akik SZDSZ-szimpatizánsként jelen lehettek a választáson” – állítja a csatorna informátora.

„Számomra a furcsa az volt, hogy amikor hallottam, hogy mit csinálnak, akkor hallottam, hogy a T. Asztalos Ildikó (a liberálisok Borsod megyei elnöke, aki a „nagy plénum” előtt Fodor Gábor mellett kampányolt – a szerk.) mondta nekik, hogy húzzátok be gyorsan Kókát, meg van vele beszélve” – mondta a neve elhallgatását kérő, befolyásos vidéki liberális politikus, aki elmondta azt is: a rendezők és szimpatizánsok voltak a „statiszták” – ők szavaztak a hiányzó delegáltak helyett, hogy ne vesszen el egy borsodi szavazat se. Véletlenül senki nem kért tőlük személyit – mondta ezt a szabad demokrata politikus, aki a saját szemével látta az eseményeket.

A SZDSZ sajtó-helyreigazítást kért szombaton az ügyben. A párt MTI-hez is eljuttatott közleménye hangsúlyozza: a választásokat külön bizottság felügyeli, a panaszok és kifogások elbírálása a Jószolgálati és Etikai Bizottság feladata. Ez a testület sem a választás során, sem a kifogások benyújtására nyitva álló, 30 napos határidő alatt nem állapított meg szabálysértést.

A közlemény szerint „tagadhatatlan: nyolc hónappal a Jószolgálati és Etikai Bizottsághoz benyújtandó panaszok határideje után, egy népszavazási kampány közepén, a Fidesz kampánytelevíziójában arc nélkül hazudozók nem az SZDSZ érdekében, hanem a liberális párt tönkretételért dolgoznak”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!