Hírek

2008.02.18. 18:11

Fordulat Il Ferro ügyben: napokon belül megint nyomozhatnak

Napokon belül újra nyomozás indulhat az automatricázás üzletéről elhíresült és fizetésképtelenné vált Il Ferro ügyében.

N.M.

Napokon belül újra nyomozás indulhat az automatricázás üzletéről elhíresült és fizetésképtelenné vált Il Ferro ügyében. „A Fővárosi Főügyészség már a héten eldöntheti, hogy a rendőrség vagy a Vám- és Pénzügyőrség illetékes-e az ügyben és folytathatja le a nyomozást” – tájékoztatta lapunkat Sipos Jenő, a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csalás megalapozott gyanújával már tavaly is nyomozott az ügyben, de akkor nem találtak bűncselekményre utaló nyomot. A számviteli fegyelem rendjének megsértése miatt az akták ezután átkerültek a vámnyomozókhoz, akik közel 700 millió forintos sikkasztás, csalás, valamint pénzmosás nyomára bukkantak.

Az autós reklámozással foglalkozó Il Ferro tavaly februárban jelentette be, hogy egy hónapra felfüggeszti a matricákért cserébe járó kifizetéseit a mintegy nyolcezer ügyfelének. Ezt akkor a hetekkel korábban végbement tulajdonosváltással indokolták. Többszöri ígéretek ellenére azóta sem fizetett a cég az ügyfeleknek.

A BRFK tavaly áprilisban indított vizsgálatot a cég ügyében, tisztázandó, hogy a kifizetések elmaradása nem veti-e fel valamilyen bűncselekmény gyanúját. A szakértői jelentés alapján a rendőrség nem látta bizonyíthatónak, hogy a cég vezetői megtévesztették volna ügyfeleiket, és kárt okoztak volna nekik. Körmendi Ákos, az Il Ferro tulajdonosa ekkrotájt lapunknak adott azt mondta, hogy vélhetően neki legalább ugyanakkora kára származott az ügyből, mint az ügyfeleknek. N.M.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!