Hírek

2008.02.07. 19:31

Formálódik a fővárosi önkormányzat új egészségügyi modellje

Újra kell gondolni a fővárosi kórházi ellátórendszer működését, mivel a kórházreform meghatározta a szakmai struktúrát

BAMA

Újra kell gondolni a fővárosi kórházi ellátórendszer működését, mivel a  kórházreform meghatározta a szakmai struktúrát, de nem számolt a  fenntarthatósággal - jelentette ki Horváth Csaba humánpolitikai  főpolgármester-helyettes egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen.

A szocialista politikus elmondta, hogy az önkormányzatnak jelenleg 10 önálló egészségügyi intézménye működik 90 telephellyel,  több mint 400 épületben, évi 90 milliárd forintos költségvetéssel,  60-70 milliárd forintos ingatlanvagyonnal.

Ezt a 100 éve kialakult modellt napjainkra meghaladta az idő. Az önkormányzat olyan új egészségügyi Budapest-modellt szeretne, amely  50-100 évig sikerrel versenyezhet a Budapesten működő állami, egyetemi, egyházi és magánegészségügyi intézményekkel.

A főpolgármester-helyettes leszögezte, ha ebbe a versenybe a főváros egészségügyi ellátórendszere egységesen, megerősödve tud beszállni,  az a lakosság számára nagy nyereséget, választási lehetőséget, komplex és magas színvonalú ellátást jelenthet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!