Hírek

2008.02.27. 16:40

Göncz: Magyarország kivár

Magyarország a Koszovót elismerő országok között lesz, de a függetlenség elismerésével még várnia kell

BAMA

Magyarország a Koszovót elismerő országok között lesz, de a függetlenség elismerésével meg kell várnia azt a pillanatot, amikor ez a vajdasági magyarságot és a magyar-szerb kapcsolatokat a legkevésbé veszélyezteti. Ezt Göncz Kinga külügyminiszter mondta a szerdai budapesti kormányszóvivői sajtótájékoztatón.

"Magyarország megpróbálja kivárni azt az időpillanatot, ami a legkevésbé veszélyezteti az ott élő magyarokat és a szerb-magyar kapcsolatokat" - mondta a miniszter a Koszovó függetlenségének magyar elismerését érintő kérdésre.

Göncz Kinga kiemelte: Magyarországnak nem kell a Koszovót elismerő államok sorában az elsők között lennie, de magát az elismerést sem lehet sokáig elhúzni. Magyarország meg fogja határozni, mikor ismeri el Koszovót - tette hozzá a külügyminiszter.

A sajtótájékoztatón Göncz Kinga elmondta azt is, hogy a különböző országokban lassan halad az elismerési folyamat. Mint hozzátette, Magyarországnak ennek során figyelembe kell vennie a vajdasági magyarság helyzetét és a magyar-szerb kapcsolatok alakulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!