Hírek

2008.02.20. 08:38

Gyurcsány : anyagi elismerést kell kapniuk a leszakadókért harcoló pedagógusoknak

Havi legalább 30-50 ezer forinttal többet kell kapniuk a jelenleginél azoknak a pedagógusoknak, akik a leszakadó gyerekekért vállalják a harcot - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Népszabadság szerdai számában megjelent terjedelmes interjújában.

BAMA

A kormányfő emlékeztetett arra, hogy ma Magyarországon körülbelül minden ötödik gyerek úgy fejezi be az általános iskolát, hogy nem tanul tovább: se szakmája nem lesz, sem a jobb minőségű munkához szükséges tudása. Általában a leszakadó vidékek hátrányos helyzetű családjaiból induló gyerekeinek jut ez a sors, annak ellenére, hogy nagyon sok pedagógus "emberfeletti küzdelmet folytat értük". "Nem igazságos, hogy ezek a tanárok ugyanannyi pénzért vívják a sokszor kilátástalannak tűnő, de létfontosságú harcot, mint azok, akik jó házból való, motivált gyerekekkel foglalkoznak - sokszor kiválóan" - fogalmazott. A miniszterelnök szerint legalább havi 30-50 ezer forint pluszt kell adni azért, hogy a legjobb pedagógusok is vállalják a harcot a leszakadókért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!