Hírek

2008.02.29. 19:19

Gyurcsány az adóreformokról konzultált

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pénteken a Gazdasági Szociális Tanács (GSZT) és az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) elnökségével az Új Magyarország konferencián elhangzott javaslatok konzultációs menetrendjéről.

B. V.

Az érintettek három téma tavaszi konzultációs menetrendjéről egyeztettek. Egyrészt az adók és járulékok 2009-től életbe lépő változtatásáról, másrészt az új tulajdonosi programról, végül pedig az Oktatási Kerekasztal által javasolt Tudás-programról. A tanácskozások célja, hogy megalapozzák a törvényelőkészítő, kodifikációs szakaszt. A rövid határidő azért fontos, mert az adó és járulékok 2009-től életbelépő változtatását még a nyári ülésszakon törvényi formába kell foglalni, hogy a vállalkozásoknak legyen elég idejük felkészülni. A konzultációk során áprilisban közmeghallgatás lesz, amelyeken a civil és szakmai szervezetek mondhatják el véleményüket a kormány képviselőinek a három felsorolt témáról. Ezek után május-júniusban megkezdődhet az érdekegyeztetési folyamat, illetve a szükséges kodifikációs munka.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!