Hírek

2008.02.26. 10:50

Gyurcsány: eldönthető, ki akar paprikajancsi lenni

Gyurcsány Ferenc szerint nem államférfiúi magatartás, ha valakinek a nemzetről alkotott víziója egy háromszáz forintos kérdésben ragadható meg. A miniszterelnök a kapcsolat.hu-nak adott videóinterjújában úgy fogalmazott: el lehet dönteni, ki akar paprikajancsi lenni és ki államférfi.

BAMA

A kormányfő szerint „szegény Széchenyi” - akiről komoly állami támogatással készítettek filmet - forog a sírjában, mert neki a nemzetről volt víziója. „Az ellenzék vezetőjének háromszáz forintról, egy fél doboz cigaretta áráról van víziója. Az ember őszintén szólva sajnálkozik, hova süllyed valaki, aki korábban arról beszélt, hogy képes megváltani a nemzetet. Ez nem megváltás, hanem politikai középszerűség” - vélekedett Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök úgy látja, a Fidesz számára a népszavazás a legjobb esetben is csak egy vereséggel felérő győzelem tud lenni, hiszen az eredeti szándék, a kormány megbuktatása nem sikerülhet. A baloldali polgárosodás programjával kapcsolatban hangsúlyozta: minden magyar emberhez el kell vinni ennek üzenetét, a benne rejlő ígéreteket, lehetőségeket. „Ehhez apostolok, és követek kellenek. Ha az MSZP ezt képes megcsinálni és ki tud törni a meglehetősen olcsó háromszáz forintos politikából, akkor képes lesz ezt az országot jobbá, erősebbé tenni” - hangoztatta a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc a videóinterjúban beszélt arról is, hogy határozottabb fellépést vár az új igazságügyi minisztertől, a rendőrségtől és az igazságszolgáltatástól a radikalizmus visszaszorítása érdekében. Az államnak nemcsak lehetősége, de kötelessége is védeni az állampolgárait, a többséget, de ebben nem elég következetes: mintha valakik nem tennék rendesen a dolgukat - fogalmazott a miniszterelnök.
MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!