Hírek

2008.02.25. 15:37

Gyurcsány Ferenc viszontválasza

Nem lesz abból erősebb Magyarország, ha valakinek annyi mondanivalója van, hogy "magyar, ne fizess 300 forintot" - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a frakciók reagálására mondott viszontválaszában hétfőn a parlamentben, napirend előtt.

BAMA

Az ember vagy nagyvonalú, távlatos programmal áll az ország elé, vagy elmegy "politikai paprikajancsinak" - jelentette ki a kormányfő. A miniszterelnök megfogalmazása szerint a legnagyobb ellenzéki párt vezetőinek minden második mondata Őszödről szól, az utóbbi egy évben pedig a két mondat között "300 forintoznak". Gyurcsány Ferenc kiemelte: aki az országot akarja vezetni, annak időnként elég bátornak és tehetségesnek kell lennie, hogy olyan programot is véghez vigyen, mely első ránézésre nem könnyű. A kormányfő az ellenzékhez fordulva azt mondta, március 9-e után 10-e lesz, "ennyi az önök népszavazásának az egyetlen kézzelfogható következménye".

Kiemelte: a kormány a helyén marad, teszi a dolgát, viszi előre az új polgárosodás politikáját. Kóka Jánosnak, az SZDSZ frakcióvezetőjének az adóreformalapot érintő bejelentésére reagálva azt mondta, ha jobb a költségvetés helyzete, mint amit a kormány tervezett, akkor a lehetséges mozgásteret elsősorban adó- és járulékcsökkentésre használja a  kormány, másodsorban hiánycsökkentésre, és csak harmadsorban  finanszíroz a kormány új programokat. A koalíciós pártok között egyetértés van abban, hogy a költségvetésben szigorú költségkontrollt kell életben tartania a kormánynak, és "ami plusz bevétel van, azt nem szabad elherdálni" – jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!