Hírek

2008.02.25. 18:17

Hétmilliárd forinttal nagyobb összeggel gazdálkodhat Győr

Győr az idén 41,2 milliárd forinttal gazdálkodhat, ez az összeg 7,4 milliárddal több a tavalyinál - közölte Simon Róbert Balázs (Fidesz) alpolgármester hétfői sajtótájékoztatóján.

BAMA

Tájékoztatása szerint a többlet a helyi iparűzési adóbevételből származik: ez évben 14 milliárdot irányoztak elő a tavalyi 7 milliárd forinttal szemben, mivel megszűnt az Audi Hungaria Motor Kft., és még néhány kisebb cég helyi adómentessége. Az alpolgármester elmondta: az idén kiemelten kezelik a közlekedésfejlesztést. Az utak, hidak fenntartására, karbantartására több mint kétmilliárd forintot költenek. Erre a célra tavaly 400 millió forintot fordítottak. Több nagy jelentőségű beruházás indul a városban, így egyebek között megkezdik a Széchenyi tér rekonstrukcióját és az Újváros elnevezésű városrész rehabilitációját. Mindkét programra 300-300 millió forintot szánnak. Elindul a marcalvárosi uszoda és a Győrszigetet a révfalui városrésszel összekötő Mosoni-Duna-híd tervezése. Az előbbire 100 millió forintot, az utóbbira 45 milliót szánnak. Négyszázmillióból folytatják a csapadékvíz-rendezési programot a városban.

Országosan egyedülálló, hogy a költségvetési főösszeg 1 százalékát - 400 millió forintot - biztosítanak a sportélet támogatására. Ennek keretében az utánpótlás-nevelésre és az élsportra fókuszálnak - fogalmazott az alpolgármester. A civil szervezetek, alapítványok 25 millió forintos keretből pályázhatnak.  Külön az egyházaknak 12 millió forintos pályázati lehetőséget különítettek el. Győrt az idén is fegyelmezett gazdálkodás és pénzügyi stabilitás jellemzi - hangoztatta az alpolgármester. Hozzátette: a költségvetéssel szemben támasztott legfőbb követelmény, hogy biztosítsa az intézményrendszer stabil működését és a város további fejlődését. A költségvetést e heti ülésén, csütörtökön tárgyalja és feltehetően fogadja el a jobboldali többségű közgyűlés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!