Hírek

2008.02.12. 18:53

Honosítási kérdést hitelesített az OVB

A kedvezményes honosítás lehetőségét megteremtő törvény elfogadását célzó népszavazási kezdeményezést hitelesített az OVB

mti

A kedvezményes honosítás lehetőségét megteremtő törvény elfogadását célzó népszavazási kezdeményezést hitelesített kedd esti ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB). A testület egyhangúan döntött a magánszemély beadványáról.

Az újságíróknak is kiosztott kérdés a következő: "Egyetért-e ön azzal, hogy az országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással - kérelmére - magyar állampolgárságot kapjon az a nem magyar állampolgár, aki tud magyarul, magát magyarnak vallja és ő, vagy az ősei közül legalább egy ember Magyarország állampolgára volt?".

Az OVB az ülésen számtalan "vicckategóriásnak" minősített  népszavazási kezdeményezést utasított el érdemi elbírálást mellőzve. Más kezdeményezéseket érdemben utasítottak el a testület tagjai, mert a kérdéseket nem találták egyértelműnek, vagy azt állapították meg, hogy nem tartozik az OVB hatáskörébe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!