Hírek

2008.02.09. 17:24

HÖOK: menjenek el szavazni a hallgatók

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) arra kéri a hallgatókat, hogy vegyenek részt a március 9-i népszavazáson, s támogassák a HÖOK tandíjellenes küzdelmét. Az állásfoglalást a szervezet szombati küldöttgyűlésén fogadták el.

BAMA

A népszavazás az utolsó lehetőség a tandíjmentes hazai felsőoktatás megvédésére, és mivel látszik, hogy a kormány egyértelműen elkötelezett a tandíj mellett, ezért a HÖOK arra kéri a hallgatókat és mindenkit, aki eddig is támogatták céljaikat, hogy a köztársasági elnök által március 9-re kiírt népszavazáson - élve alkotmányos jogukkal - vegyen részt és támogassa a HÖOK tandíjellenes küzdelmét - olvasható az egri küldöttgyűlés után az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásban.

A hallgatói szervezet továbbra is teljességgel elutasítja az állami finanszírozású képzések költségeinek a hallgatókra - részben vagy egészben - történő áthárítását. A HÖOK ugyanakkor továbbra is nyitott minden olyan kezdeményezésre, amely ésszerűbbé, hatékonyabbá teheti a felsőoktatás finanszírozásának rendszerét. „Eddig is partnerek voltunk a reformban, illetve partnerek lehetünk az újító szellemű javaslatok tekintetében”, írta a hallgatói érdekvédelmi szervezet kommünikéjében. Az állásfoglalásban a szervezet felidézi, hogy kísérletet tettek a kormányzat által bevezetett tandíj kiváltására.

A tandíj helyett javasolt alternatívánk a már meglévő elemekre épült. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium azonban nem tartotta bevezetésre alkalmasnak a HÖOK javaslatát - zárul a szervezet közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!