Hírek

2008.02.10. 17:28

Horthy Miklósra emlékezett a Magyar Gárda

Az egykori kormányzó, Horthy Miklós halálának 51. évfordulójára emlékezett tegnap a Magyar Gárda és a szervezetet életre hívó Jobbik Magyarországért Mozgalom.

BAMA

Délben a Szent István-bazilikában celebráltak aportugáliai Estorilban elhunyt, 1993. szeptember 4-én Kenderesen újratemetett ellentengernagy tiszteletére. A másfél órás szertartást követően negyven egyenruhás gárdista és mintegy kétszáz emlékező árpádsávos és nemzetiszínű zászlók alatt, rendőri kíséret mellett a Szabadság téri Hazatérés temploma elé vonult. Ott megkoszorúzták a Horthy-mellszobrot, majd a templomban felidézték a vezető politikai szerepét. Az esemény rendzavarás nélkül zajlott, de a megemlékezés kezdetén a Népszava fotóriporterét nem engedték fel a karzatra, mondván amíg az újság nem tudósít hitelesen, nem kívánatos. Szóváltás után végül az MTI fotósát sem engedték vissza a templomba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!