Hírek

2008.02.14. 19:28

Horváth Ágnest rohamrendőrök menekítették ki

A március 9-i népszavazás nem a kormány jövőjéről, hanem a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szól - mondta az egészségügyi miniszter csütörtökön Salgótarjánban; Horváth Ágnes rohamrendőrök sorfala között, esernyőkkel védve hagyta el a belvárosban felállított SZDSZ-sátrat.

MTI

Horváth Ágnes a sajtótájékoztatón az egészségügyi reform nagyon fontos elemének nevezte a vizitdíjat és a kórházi napidíjat. Mint mondta, ezek hozzájárultak ahhoz, hogy Magyarországon ne következzen be, ami Romániában, ahol elfogy a gyógyszertámogatás és a betegek csak hó vége felé, teljes áron jutnak hozzá a gyógyszerükhöz. Az egészségügyi miniszter kitért arra, hogy a vizitdíj a háziorvosok bevételének egynegyedét teszi ki, és aki az „igen” szavazatok mellett kampányol, az azt mondja, vegyék el tőlük ezt a pénzt. Ez 60 milliárd forintos bevételkiesést jelentene, és nincs lehetőség a pótlására - tette hozzá.

Horváth Ágnes bejelentette a Nógrád megyei liberális egészségügyi kabinet megalakulását; a szervezetet a kölcsönös információáramlás céljával hat salgótarjáni orvos hozta létre. Miközben a liberális tárcavezető a rendőrök sorfalával védett Fő téren felállított sátorban tartózkodott, a téren mintegy 200 ember gyűlt össze, akik időnként fütyültek, kis méretű „Gyilkos Ágnes” feliratú zászlókat tartottak. A sátortól tíz méternyire állította fel asztalát a Jobbik Magyarországért Mozgalom, „Az SZDSZ a halál pártja”, "Így meddig élünk, Killer Ági?", „Új egészségügy = magyar holokauszt” transzparensekkel, de az asztal körül nem volt mozgás, egy ott álló jobbikos azt mondta, mindenki átment tüntetni a másik oldalra.

Horváth Ágnes a tervezett program szerint vércukrot mért volna a sajtótájékoztató után, de ez a program elmaradt. A téren várakozó emberek gúnyos tapssal és füttyel fogadták a művelődési központból kivonuló, majd dupla sorfalat alkotó rohamrendőröket, az egészségügyi miniszter az ő, valamint a köré tartott esernyők védőgyűrűjében hagyta el a helyszínt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!