Hírek

2008.02.08. 18:13

Húsvét előtt is összehangolt razziák

Újabb razziára készül a nyolc ellenőrző hatóság a húsvét előtti időszakban. Továbbra is kiemelt célpontok lesznek a piacok és a vásárok.

BAMA

A Csillagszóró Hadművelet sikerességén felbuzdulva tovább folytatják a hatóságok az összehangolt ellenőrzéseket – erről írt alá pénteken megállapodást nyolc ellenőrző szervezet vezetője. Legközelebb tavasszal, a húsvétot megelőző időszakban – február 21. és március 31. között – indítanak összehangolt vizsgálatokat. Ezt követően a nyári, idegenforgalmi főszezonban, és a téli ünnepek előtt mozgósítja majd erőit nagy létszámmal az APEH, az ÁNTSZ, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerláncot ellenőrző hatóságai, a Vám- és Pénzügyőrség, illetve az Országos Rendőr-főkapitányság.

Továbbra is kiemelt ellenőrzési gócpontok lesznek a piacok és a vásárok. A hatóságok eddigi tapasztalatai szerint ezeken a területeken ugyan nehéz a felelősségre vonás, de a szabálytalanságok felszámolásával jelentősen bővülhet az adó- és járulékfizetők köre.

A közös program a gazdaság kifehérítése mellett várhatóan új területeket is célba vesz. Az együttműködő szervek ezentúl a környezetszennyezésre, egyes veszélyes anyagok és készítmények kivitelével, illetve behozatalával összefüggő előírások betartatására is nagy hangsúlyt kívánnak fektetni. Kondorosi Ferenc kormánybiztos szerint további fokozott ellenőrzésekre lenne szükség az utazásszervezés, a keleti határ mentén bonyolódó áru- és munkaerőmozgás, valamint a hamisítások területén is.

„Szigorúbban fogunk fellépni azokkal szemben is, akik az ellenőrzések során nem működnek együtt a hatóságokkal” – hívta fel a figyelmet Papp István, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség elnöke. Hozzátette: jelentősen javulna a gazdaság helyzete, ha a vállalkozók ugyanannyi energiát fektetnének a szabályok betartására, mint a hatóságok félrevezetésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!