Hírek

2008.02.19. 15:12

Idén nem oldják fel a pontyfogási tilalmat a Balatonon

Általános halfogási tilalom nem, de pontyfogási tilalom már lesz a Balatonon - tájékoztatta Kiss György Károly, a Balatoni Halászati Zrt. elnök-cégvezetője kedden az MTI-t.

BAMA

A halhiány miatt sokan szorgalmazták a több éve megszüntetett általános halfogási tilalom újbóli bevezetését a Balatonon a halak fő szaporodási időszakára, április 20-a és május 20-a között. Az ezzel kapcsolatos híresztelésekre reagálva közölte Kiss György Károly, hogy az általános tilalmat ebben az évben sem állítják vissza. A pontyfogási tilalom feloldását korábban a horgászok kérésére kezdeményezte a halászat arra hivatkozva, hogy ez a halfaj nemigen szaporodik a Balatonban, ezért nincs szükség a szaporulata védelmére. Idén az indoklás szerint azért nem szorgalmazták újra a ponty május 2. és június 15. közé eső fogási tilalmának feloldását, mert a halászat tavasszal teljesíti egy tavalyi haltelepítési kötelezettségét, 50 tonnányi pontyot szállítva a Balatonba, és szeretné elérni, hogy nagyobb halzsákmányhoz jussanak a nyári szezonban érkező horgászok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!