Hírek

2008.02.07. 16:14

Kákosy megköszönte a sztrájktörőknek

A gazdasági és közlekedési miniszter köszönetet mondott az utasoknak, a munkát felvevő dolgozóknak és a sztrájkban részt nem vevő érdekképviseleteknek

mti

A gazdasági és közlekedési miniszter köszönetet mondott az utasoknak, a munkát felvevő dolgozóknak és a sztrájkban részt nem vevő érdekképviseleteknek. Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter szerint a vasutassztrájk értelmét vesztette.

A Gazdasági és Közlekedés Minisztérium (GKM) csütörtök délutáni közleménye idézi a tárca vezetőjét. Kákosy köszönetét fejezte ki "a MÁV felelősen gondolkodó munkavállalóinak, akik csütörtökön felvették a munkát, és így a sztrájk értelmét veszítette". Hozzátette: csütörtök reggel mindössze a vasutasok 4 százaléka sztrájkolt, így Gaskó Istvánnak nem maradt más lehetősége, mint hogy elálljon a politikai célú nyomásgyakorlástól.

A vasutasok ezzel - a reprezentatív szakszervezetek többségéhez hasonlóan - az utasok érdekeit tekintették elsődlegesnek - fűzte hozzá a közlemény szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!