Hírek

2008.02.18. 10:47

Kapákkal, kaszákkal esett egymásnak két társaság

Tömegverekedés Tápiószecsőn - többen megsérültek, két embert őrizetbe vettek

mti

Csoportos garázdaság miatt a rendőrök két férfit őrizetbe vettek, akik részt vettek a Tápiószecsőn kirobbant tömegverekedésben - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.
Bényi Mónika elmondta, hogy az incidens még vasárnap történt a helyi művelődési házban, ahol a büfében egy hétfős társaságba belekötött egy később érkező 15 fős csoport. Szóváltásba keveredtek, majd egymásnak estek. A többséghez újabb erősítés érkezett, akik már kapákkal, kaszákkal felszerelkezve vetették be magukat a küzdelembe. Ennek során hárman súlyos, ketten könnyebb sérülést szenvedtek - tette hozzá.

Időközben a helyszínre érkezett a nagykátai rendőrkapitányság járőre, de mivel nem bírták szétválasztani a verekedőket, további erősítést kértek, így csatlakozott hozzájuk a készenléti rendőrség néhány embere is. Végül együttes erővel sikerült lecsitítani a kedélyeket - utalt rá a sajtóreferens. A három súlyos sérültet Budapestre, a Péterffy Sándor utcai kórházba szállították, egyikőjüket combsérüléssel meg is műtötték. A büfében keletkezett kár előzetes becslések szerint eléri az egymillió forintot.

Tanúk kihallgatásával folytatódik a nyomozás további bűnösök előállítására. A résztvevők elmondása szerint a verekedés azért robbant ki, mert a hétfős társaság egyik tagja - mint biztonsági őr - néhány nappal korábban rendre utasította a másik társasághoz tartozó fiatalembert, mert az a helyi kocsmában megrugdosott egy pénznyelő automatát. Csoportos garázdaságért, illetve súlyos testi sértésért akár három év börtönbüntetés is kiszabható az ügyben - hívta fel rá a figyelmet Bényi Mónika.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!