Hírek

2008.02.19. 09:41

Karcsi iskolát és országot is választhat

Rövidesen hivatalosan is édesapjával maradhat Mehmet Karcsika - írja keddi számában a Délmagyarország.

BAMA

A napilap információi szerint Mehmet Tüysüz néhány napon belül a bírósághoz fordul, és kezdeményezi, hogy Bogosné Papp Edinával közös gyermeküket, Mehmet Karcsit nála helyezzék el. Az édesanya elmondta: életük egy nehéz szakasza lezárult, és Memi érdekében mindenben megállapodtak az édesapjával. A 11 éves kisfiú a Szegedi Tudományegyetem gyermekpszichiátriájáról tíz napja az édesanyja hozzájárulásával az édesapjához került. A szülők - a kisfiú felkutatásában és hazahozatalában is segítő - Egymásért Egy-Másért Alapítvány közvetítésével a múlt héten további részletekben is megállapodtak.  Ezek alapján a gyermek döntheti el, hogy kivel és hol szeretne élni, milyen iskolába akar járni - olvasható a lapban.

A bíróság egy korábbi döntésével Bogosné Papp Edinának ítélte Mehmet Karcsit. Buda Sándor, az apa ügyvédje elmondta, Mehmet Tüysüz néhány napon belül kezdeményezi a bíróságon a gyermekelhelyezés megváltoztatását, amihez többek között csatolják a két szülő által aláírt megállapodást is. Az ügyvéd elmondta, ha az apa és fia visszatér Törökországba, akkor Memi az iskolai szünetben egy hónapot, vagy igény szerint ennél is többet az édesanyjánál lehet. Ha Magyarországon maradnak, akkor az apa a korlátlan internetes és telefonos kapcsolattartáson kívül korlátlan láthatást is biztosít az anyának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!