Hírek

2008.02.11. 08:29

Karsai körzetét bünteti a kormány

Battonya polgármestere szerint egyetlen fejlesztési pályázatuk sem nyerhet pénzt

as

A szocialista képviselő, Battonya polgármestere elmondta: választókörzetének települései 19 milliárd forint értékben adtak be pályázatot, de eddig egyik sem nyert. Az egészségbiztosítási törvény decemberi szavazása előtt is elutasították egyik, kerékpárút-építésre vonatkozó pályázatukat, majd miután igennel voksolt, felajánlották, hogy fellebbezze meg a döntést, s várhatóan megkapja a pénzt - írta a Magyar Hírlap.

A képviselő, mint mondta, nem akar ilyen módon forráshoz jutni, ezért nem fellebbez. De ha az eredmények február végére várható kihirdetésén kiderül, hogy egyik fontos pályázatuk sem nyer, Brüsszelhez fordul jogorvoslatért. Véleménye szerint a fejlesztési pénzek elosztása szubjektív, és politikai nyomásgyakorlásra használják.

Példaként hozta fel, hogy tavaly ősszel Bajnai Gordon önkormányzati miniszter sajtótájékoztatón jelentette be: Battonya háromszázmillió forintos céltámogatást kap iskolája felújítására. Majd később – az egészségbiztosítási törvényjavaslat elmérgesedő vitája közben – hivatalos értesítést kapott arról, hogy mégsem utalják ki nekik az ígért összeget. Karsai szerint Bajnai Gordon hazudott, amikor a közelmúltban a köztelevízió egyik műsorában mindezt letagadta, s ő ezt dokumentumokkal tudja bizonyítani. Mint ahogy arra is számos példát tud hozni, hogyan folynak el tízmilliárdok pályázat-előkészítés címén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!