Hírek

2008.02.12. 19:13

Kemény Dénes keretet hirdetetett a Volvo Kupára

Huszonegy játékosból álló keretet jelölt ki Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya

É. S.

Huszonegy játékosból álló keretet jelölt ki Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a jövő heti, kecskeméti Volvo Kupára, amelyen az olimpiai bajnoki címet védő magyar együttesen kívül a román, a kanadai és az ausztrál nemzeti csapa  indul. A péntektől vasárnapig tartó torna előtt a gárda együtt edzőtáborozik egy negyedik válogatottal, a németekével, majd a közös gyakorlások végén, szerda este 7 órától barátságos mérkőzést is játszik a két csapat Hódmezővásárhelyen.

A keretben régi-új emberként helyet kapott egy negyedik kapus, a 2004-ben olimpiai bajnok Gergely István, a Honvéd hálóőre is, kimaradt viszont a korábban alapembernek számító, szintén honvédos, kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund, s a válogatottból már előbb kiszorult, majd reaktivált, s a novemberi, balatonfűzfői edzőtáborban még jelen lévő Steinmetz Barnabás, a Vasas hátvédje. Kerettag lett a nemzeti válogatottból hosszú időn át hiányzó athéni ötkarikás aranyérmes Varga Tamás, és öccse, a világbajnok Varga II. Zsolt is.

Kemény Dénes leszögezte, hogy nincs szó végleges pekingi keretről, ez a névsor a jövő hétre szól, és folytatódik az ideális  összetételű válogatott keresése, vagyis végleges olimpiai keret csak májusban lesz. A kupán sem tart folyamatosan igényt mind a 21 játékosra, viszont lesz módja minden jelölt kipróbálására.

A Volvo Kupára készülő kerettagok névsora: Baksa László, Gergely István, Nagy Viktor, Szécsi Zoltán kapusok, Benedek Tibor, Biros Péter, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Csaba, Kiss  Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga Tamás, Varga II. Zsolt – mezőnyjátékosok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!