Hírek

2008.02.06. 18:41

Kivizsgáltatja a tárca a nyolc órán át fuvarozott beteg halálát

Eljárást kezdeményezett az egészségügyi tárca a február 3-án gyomorvérzésben elhunyt beteg ügyében – a férfit a mentők nyolc órán keresztül utaztatták kórházról kórházra, mielőtt végül ellátták volna.

BAMA

A minisztérium az Egészségbiztosítási Felügyelethez fordult azzal: minél rövidebb idő alatt adjon választ arra a kérdésre, miért fordulhatott elő ilyen eset, és arra is, ki ezért a felelős. A tárca közleményében azt írta: megdöbbentőnek tartja, ha igazolódik a gyanú, hogy diagnosztikai hibák miatt egy beteg meghalhat gyomorvérzésben. L. János 44 éves férfi január 26-án lett rosszul néhány méternyire budapesti lakása előtt. Az összeesett férfit a mentők a 23 kilométerre lévő szentendrei orvosi rendelőbe vitték, mivel a férfi korábban Szentendrén lakott, és a lakcímkártyáján még ez a cím szerepelt. A sürgősségi ellátásra szoruló férfit az ottani orvosok visszaküldték Budapestre, a Szent Margit Kórházba. Onnan a Szent János Kórházba irányították, majd ismét a Szent Margit Kórházba került, délután ötkor, nyolc órával rosszulléte után. Egy óra múlva megoperálták, de életét már nem tudták megmenteni: L. János kómába esett és meghalt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!