Hírek

2008.02.05. 18:57

Kóka szerint Kádár nagyon örülne a népszavazásnak

Kádár János valószínűleg büszke lenne a népszavazás kezdeményezőire, hiszen Tarlós István kampánykörútja során a szocialista egészségügyet dicsérte – jelentette ki Kóka János.

BAMA

„Több mint 100 budapesti és vidéki rendezvényt tart az SZDSZ a március 9-i népszavazásig” – tette hozzá a liberálisok elnöke. Az SZDSZ kampányának alapja továbbra is a „mondjunk nemet a szocializmusra” jelmondat – mondta a volt gazdasági miniszter. Kóka János emlékeztetett arra is, hogy Horn Gábor a múlt héten nyilvános vitára hívta a Fidesz politikusait az SZDSZ nevében a népszavazási témákkal kapcsolatban, a vitákban a liberálisokat Horváth Ágnes egészségügyi miniszter és Magyar Bálint oktatáspolitikus képviselné. Horváth Ágnes szerint szükség van a vizitdíjra és nemcsak a szemléletváltás miatt, hanem azért is, mert a háziorvosi praxisok bevétele 20-25 százalékkal nőtt. Az egészségügyi tárca vezetője szerint a vizitdíj bevezetése óta a pluszbevételek és az indokolatlan kiadások visszaszorítása évi 60 milliárd forint bevételt hoz az egészségügynek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!