Hírek

2008.02.21. 12:34

Kósa Lajos nem ránt kardot a miniszterelnökségért

A Fidesz több, a kormány számára is alkalmas szakemberrel, vezetővel rendelkezik

mti

Kósa Lajos "nem ránt kardot", hogy megszerezze a miniszterelnöki széket - legalábbis ezt mondta Orbán Viktor pártelnöknek, amikor a Fidesz vezetője csütörtökön kampánykörútja újabb állomására, Debrecenbe érkezett.

A két politikus az újságírók előtt kedélyesen beszélgetett egymással, láthatóan nem árnyékolta be a viszonyukat a debreceni polgármesternek a HVG csütörtöki számában közzétett interjúja, amelyben arról is beszélt, hogy bizonyos feltételek mellett vállalná a miniszterelnöki posztot.

"Lajos mindig is szórakoztató interjúalany, jó olvasni a vele készült interjúkat" - emelte ki Orbán Viktor, aki szerint a csütörtökön megjelent Kósa-interjúból is kiderül, hogy a Fidesz komoly értéket képvisel Magyarország számára, több tehetséges helyi és országos vezetője van.

A pártelnök hozzáfűzte: a Fidesz több, a kormány számára is alkalmas szakemberrel, vezetővel rendelkezik, beleértve a miniszterelnök-jelölteket is. Utóbbi posztra Orbán Viktor Varga Mihályt, Kósa Lajost, Pokorni Zoltánt és Navracsics Tibort nevezte  meg esélyesként.

"Én még Orbán Viktor is megneveztem az interjúban, de azt kihúzták" - toldotta meg Kósa Lajos. Debrecen polgármestere, a Fidesz alelnöke ugyanakkor nyilvánvalóvá tette, hogyha ebben a kérdésben nincs konszenzusos döntés, szó sincs arról, hogy bárki egyéni ambíciókat tápláljon. "Nem rántasz kardot?" - fordult Orbán Viktor Kósa Lajoshoz, aki  azonnal válaszolt: "egyáltalán nem!".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!