Hírek

2008.02.08. 15:41

Magyarok képei a világ legjobbjai közt

A sebesült fiát tartó apa megrendítő képe nyerte el az idei World Press Photo (a Világ Sajtófotói) általános hír kategóriájának első díját – jelentették be pénteken Amszterdamban. Alkotója Gárdi Balázs, aki többi afganisztáni képével a sorozat kategóriában is a legjobbnak bizonyult. A felvételek egy hadműveleten készültek.

R. V.

Szigetváry Zsolt második, Berekai Judit harmadik helyezést kapott. A fődíjas Tim Hetherington brit fotográfus képét több mint nyolcvanezer felvétel közül választották ki az ítészek. Szigetváry, az MTI munkatársa a melegek elleni erőszakot ábrázolta képével az aktuális közügyek kategóriában. Berekai Judit a sportfotó kategóriában lett harmadik.

A World Press Photo a világ legnagyobb és legrangosabb sajtófotó-szemléje, amelyen több ezer fotográfus indul. Az idén 51. alkalommal kiírt versenyre 125 ország több mint 5000 fotósa küldte el pályázatát. Húsz kategóriában 59 fotóst díjaztak. A győztesek április 27-én vehetik át díjaikat az amszterdami ceremónián. A World Press Photo 1955-ben Hollandiában alapított szervezet. Célja a hivatásos sajtófotósok munkájának bemutatása és támogatása. A vándorkiállítást Budapesten is megrendezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!