Hírek

2008.02.22. 09:28

Magyarok Nyilai: nem volt őrizetbe vétel

Több embert előállítottak ugyan, de őrizetbe senkit nem vettek a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg Molotov-koktélos ügyeivel kapcsolatban - értesült a Független Hírügynökség.

BAMA

A hirado.hu korábbi értesüléseivel ellentétben az előállítottak közül senkit sem vettek őrizetbe. Az ügyben egyelőre sem a rendőrség, sem az ügyészség érdemben nem nyilatkozik, azt állítják csupán, hogy gőzerővel folynak a nyomozati cselekmények. A Nemzetbiztonsági Hivatal illetékese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a legutóbbi fejlemények is azt mutatják, hogy a felderítő munka folytatódik, és ebben minden korábbinál szorosabban működik együtt a Nemzetbiztonsági Hivatal, a rendőrség és az ügyészség. Ennél többet egyelőre ez a szervezet sem árul el.

Az első Molotov-koktélos támadás tavaly március 15-én, illetve októberben volt, de akkor még a rendőrség volt a célpont. Szeptember közepén már az SZDSZ XI. kerületi és az MSZP több fővárosi székházára dobtak lángoló molotov-koktélt - de a képviselőket sem kímélték. Kóka János épülő házát, illetve Hiller István otthonát decemberben érte támadás, és több képviselőt bántalmaztak is. Idén január 4-től kezdve összesen 33 országgyűlési képviselő kapott „anthrax” feliratú, fehér porral teli borítékot, február 5-től pedig újabb 9 politikusnak postáztak gyanús küldeményeket, barna porral. (Ezekről utóbb kiderült, hogy ártalmatlanok).

Február 8-ra virradó éjszaka öt szocialista képviselő ingatlanjára dobtak molotov-koktélt, vagy próbálták felgyújtani. Terrorcselekményben való részvétel miatt egyébként 10-15 éves börtönbüntetést is kiszabhatnak. Később jelentkezett a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg nevű szervezet és magára vállalta a molotov-koktélos és a Csintalan Sándor elleni támadásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!