Hírek

2008.02.10. 14:19

Magyarokat bírságoltak meg füvezésért Trinidadon

Magyarokat bírságoltak meg Trinidad és Tobagóban, amiért a vád szerint marihuánás cigarettát szívtak a karibi ország nemzetközi repülőterének autóparkolójában, állítja a Független Hírügynökség a Trinidad & Tobago Express című lapra hivatkozva.

BAMA

A két férfit még pénteken fogták el a hatóságok, amint egy padon ülve füveztek. Az újság szerint a magyar állampolgárságú „Patho Sziland”-ot és a brit „Sebestyen Janos”-t a helyi bíró bűnösnek találta. A lap által „Patho”-nak nevezett férfit 600 dollárra - csaknem 110 ezer forintra büntették, amiért 1,6 gramm marihuánát találtak nála. Társát, a „Sebestyen” néven bemutatott füvezőt pedig 2000 dollárra - több mint 360 ezer forintra bírságolták, amiért 17 gramm drog volt nála. Ha a férfiak nem tudnak fizetni, akkor Petho-nek 21 napot, Sebestyennek pedig 2 hónapot kell közmunkával eltöltenie a karibi szigeten.

Magyarországnak nincs diplomáciai képviselete Trinidad és Tobagóban. Ha a férfiaknak segítségre van szükségük, akkor bármelyik uniós állam diplomáciai képviseletétől kérhetnek, amely jelen van a szigeten. A történteket hivatalos forrásból még nem erősítették meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!