Hírek

2008.02.07. 14:08

Magyarország számára jó modell lehet Baden-Württemberg

Magyarország számára sikeres modellt nyújthat Baden-Württemberg, ahová a németországi tartomány miniszterelnökének meghívására a közeljövőben egy fideszes delegáció is ellátogat

BAMA

Navracsics Tibor hangsúlyozta: Baden-Württemberg rendkívül sikeres modellt kínál Magyarországnak, hiszen mára az egyik legdinamikusabb fejlődő európai régió, amely egyensúlyban tudja  tartani államháztartását, fokozatosan és dinamikusan tudja növelni  saját gazdasági teljesítményét.
„Magyarországra ráfér a sikeres modellek megtanulása és használata. Most éppen egy olyan kormányunk van, amely nem tud megbirkózni a feladatokkal, de hát majd lesz egy olyan kormányunk is, amely hasznosítani tudja ezeket a tapasztalatokat" - fogalmazott  a Fidesz frakcióvezetője, aki jelezte azt is, hogy a tárgyaláson rövid értékelést adtak a tartomány miniszterelnökének a magyar  belpolitikai életről.

Günther Oettinger újságíróknak azt mondta: a tárgyaláson bátorította a magyar felet, hogy minden erőfeszítést tegyen meg az  eurózónához való csatlakozás érdekében. A tartományi miniszterelnök szerint a közös valuta bevezetése már középtávon pozitív hatással  lesz Magyarországra.
Baden-Württemberg miniszterelnöke meghívta a Fidesz  delegációját a tartományba, hogy megmutassák milyen módon ösztönözik  a kutatást és a tudományos munkát. Navracsics Tibor hozzátette: a Fidesz különösen jó kapcsolatot ápol a baden-württembergi kormánnyal és a helyi CDU-val is, legutóbb éppen a Fidesz alapprogramjának elkészítése során működtek együtt,  és bíznak abban, hogy a delegáció meghívásával állandó  tapasztalatcsere Semjén Zsolt azt mondta: a KDNP főként a demográfia és a családtámogatás terén akarja a német tapasztalatokat hasznosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!