Hírek

2008.02.16. 17:25

Március 15-e közös megünneplésére kéri a parlamenti pártokat az MDF

Március 15-e békés, közös, össznemzeti megünneplésére kéri a parlamenti pártokat az MDF elnöke az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében.

BAMA

„Az MDF álláspontja szerint csak úgy ünnepelheti az ország méltó módon a szabadságharc 160. évfordulóját, ha a magyar Országgyűlés pártjai a napi pártpolitikai ellentéteket alárendelik az össznemzeti megemlékezésnek. Az MDF bízik benne: a pártok nem a népszavazás eredményétől kívánják függővé tenni azt, hogy hol s hogyan ünnepeljék ,48 szabadságért harcoló hőseit” - áll Dávid  Ibolya közleményében.

Az MDF szerint az elmúlt években "felettébb káros szokássá vált a nemzeti ünnepek külön ünneplése, kampányeseménnyé való degradálása, egyedi politikai célokra való felhasználása. Az MDF reméli, hogy a kampány ellenére a többi parlamenti párt is felismeri ezen össznemzeti ünnep méltóságának fontosságát, és ezt igazolandó, még a népszavazás előtt deklarálja egy közös ünneplésen  való részvételi szándékát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!