Hírek

2008.02.02. 14:10

Megállni őrültség, visszafordulni bukás - az MSZP a reformokról

BAMA

A reformok folytatását és az azok melletti határozottabb kiállást hangsúlyozták az MSZP Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platformja szombati tanácskozásának felszólalói. A Fidesz szerint az MSZP ismételten cserbenhagyta a baloldali, a szociáldemokrata értékeket.

"Megállni őrültség, visszafordulni bukás, folytatni, továbbvinni: a siker esélye" - mondta beszédében Hiller István, az MSZP alelnöke, a platform társelnöke. Szeretném, ha ezt hallaná a hétfőn összeülő frakció - tette hozzá a szocialista politikus, aki szerint meggondoltan, a helyes irányt megtalálva kell haladni tovább.

Vitányi Iván országgyűlési képviselő, a platform vezetője ugyancsak a reformok fontosságát hangsúlyozva azt mondta: "Ahhoz, hogy előre menjünk, a társadalom támogatására van szükség." Mint mondta, mindehhez a társadalom részéről akarat és egyetértés kell, de a pártnak is meg kell találnia az arcát, és el kell magyaráznia a társadalomnak, miért kellenek a reformok.

A tanácskozáson szintén felszólaló Horn Miklós, a szociáldemokrata platform alelnöke szerint vissza kell szerezni a párt, a kormány és a miniszterelnök elvesztett hitelét, ehhez pedig határozottabban ki kell állni az eddigi politika mellett, és éreztetni kell az emberekkel, hogy a kormány tud élni a pénzügyi stabilitás adta lehetőségekkel.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője szerint az MSZP ma ismételten cserbenhagyta a baloldali, a szociáldemokrata értékeket. "Ezúttal sem álltak az emberek oldalára, hanem szolgalelkűen dicsőítették az egyre mélyebb szociális válsághoz vezető kormányzati pénzbehajtást" - írja közleményében.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!