Hírek

2008.02.12. 13:26

Mentelmi bizottság: ne függesszék fel Navracsics és Cser-Palkovics mentelmi jogát

A mentelmi bizottság azt javasolja az Országgyűlésnek, hogy ne függessze fel Navracsics Tibor és Cser-Palkovics András fideszes képviselők mentelmi jogát.

BAMA

A testület Gál J. Zoltán szocialista képviselő ügyében nem döntött - tájékoztatta a testület szakértője kedden az MTI-t. Navracsics Tibort, a Fidesz frakcióvezetőjét és Cser-Palkovics Andrást, a párt képviselőjét Pásztor Tibor, az MSZP V. kerületi frakcióvezetője jelentette fel, miután a két ellenzéki  politikus tavaly nyáron nyilvánosan azt mondta róla, hogy  antiszemita - mondta a szakértő. Hozzátette: az érintett rágalmazás miatt tett feljelentést. A mentelmi bizottság hét igen szavazattal javasolja az  Országgyűlésnek, hogy ne függessze fel a Fidesz két képviselőjének  mentelmi jogát. Gál J. Zoltán szocialista képviselő ügyében - aki ellen Polgár Tamás, ismert nevén Tomcat tett feljelentést rágalmazás vétsége miatt - a bizottság nem hozott döntést, mivel a politikus nem tudott  megjelenni a testület előtt. Ezt az érintett írásban közölte a mentelmi bizottsággal. A testület ezért úgy döntött, február 18-án ismét összeül, és ekkorra felkéri Gál J. Zoltánt, jelenjen meg az ülésen.

Az ügyet ismertetve a mentelmi bizottság szakértője közölte: Gál  J. Zoltán még államtitkárként 2007. októberében az operatív törzs vezetőjeként az általa kapott hivatalos jelentés alapján a sajtó  számára nyilatkozott, amit az érintett sérelmezett. Simon Miklós fideszes képviselő, Nyírbogát polgármestere esetében - akit egy helyi lakos becsületsértés miatt jelentett fel -  a bizottság szintén az javasolja az Országgyűlésnek, ne függessze  fel a képviselő mentelmi jogát. Az állampolgár az ellenzéki politikus-polgármesternek egy vele kapcsolatos, falugyűlésen tett kijelentését sérelmezte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!