Hírek

2008.02.28. 15:53

MSZP: a szélsőjobboldallal kacsint össze Orbán Viktor

Az MSZP szerint a szélsőjobboldallal összekacsintó Orbán Viktorra jellemző az a nyilatkozat, hogy a magyar kormány puccsot hajt végre saját népe ellen. Erről Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese beszélt csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

BAMA

A Fidesz elnöke Losoncon puccsról beszélt, és ez a fajta megfogalmazás ismét azt a régi Orbán Viktort idézi, aki folyamatosan összekacsintott a szélsőjobboldallal, a radikálisokkal - mondta a kormánypárti képviselő. Hozzátette: a nyilatkozatot nem lehet másképpen értelmezni, mint jeladást a radikálisoknak, ugyanis a népszavazási kampány hajrájában Orbán Viktornak már a szélsőjobboldali szavazókra is szüksége van ahhoz, hogy sikerre vihesse a referendumot. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a szlovákiai Losoncon egy  konferencián a Déli Áramlat gázvezetékkel összefüggésben azt mondta:  Magyarországon puccs van, a magyar kormány puccsot hajt végre a  parlament és saját népe ellen.

Mesterházy Attila szerint az ellenzéki pártelnök nyilatkozata arra utalhat, hogy ahol puccs van egy demokráciában, ott a puccsot elítélőknek joguk van fellépni az azt elkövetőkkel szemben, akár az utcai politizálást is felhasználva. A frakcióvezető-helyettes azt mondta: ez egy nagyon veszélyes terep, hiszen tavaly számos esemény volt Magyarországon, ami "ennek a radikális, kettős beszédnek" volt a következménye. A kormánypárti politikus felhívta Orbán Viktor figyelmét arra, hogy ez a fajta kettős beszéd, "militáns megnyilvánulás" veszélyezteti Magyarország jövőjét. Ha a népszavazással felkorbácsolt indulatok miatt megismétlődnek az utcai rendbontások, akkor ez Orbán Viktor felelősségét veti fel - fűzte hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!