Hírek

2008.02.14. 19:22

MTV: fennáll Aczél Endre összeférhetetlensége

Számolják fel a tavalyi év második felében folytatott vizsgálat által feltárt összeférhetetlenségeket - szólította fel az MTI birtokába jutott dokumentum tanúsága szerint szerdán a Magyar Televízió (MTV) főszerkesztőit és igazgatóit Rudi Zoltán elnök.

(MTI)

A Dobos Menyhért közéleti igazgató által Gyárfás Tamáshoz, a Nap-kelte produceréhez intézett levélben az is szerepel: „a már korábban jelzett jogi állásfoglalásra hivatkozva továbbra is fenntartom, hogy Aczél Endre foglalkoztatási és politikai összeférhetetlensége fennáll”. Ezért ő a jövő héttől nem vezetheti a műsort; „a döntésig a jelenleg is a Nap-keltében szereplő műsorvezetők közül kell megoldani Aczél Endre helyettesítését” - közli.

Az igazgató azzal érvel, „Aczél Endre Klubrádióban végzett műsorvezetői tevékenysége - függetlenül az egyes érintett műsorszámok jellegétől, típusától - teljes mértékben azonosnak tekinthető” a Nap-keltebelivel. „A két különböző műsorszolgáltatónál betöltött műsorvezetői státusz a néző számára összemosódhat, ezért a Klub Rádióban végzett műsorvezetői tevékenysége befolyásolhatja a Nap-keltében ellátott műsorvezetői funkció nézői megítélését” - fogalmaz.

Megtoldja mindezt azzal, hogy „Aczél Endre a Népszabadságban publikált írásai ugyancsak befolyásolhatják a nézőket a Magyar Televízió megítélésében”. Dobos Menyhért egyben javaslatot is tesz „Aczél Endre műsorvezető úr pótlására”, felvetve Szaniszló Ferenc, Süveges Gergő, Horváth Szilárd, Feledy Péter, Nagy György, Palcsó Brigitta, Dombóvári Gábor és Sugár Ágnes személyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!