Hírek

2008.02.28. 12:32

Navracsics a fantomszavazásról

Az ellenzéki párt frakcióvezetője szerint névtelen levelekkel nem foglalkoznak

mti

Nemcsak az SZDSZ elnökválasztó országos gyűlésén történt fantomszavazás, hanem a Fidesz 2006 májusi kongresszusán is - írja a csütörtöki Népszabadság és Népszava, a Hírszerző internetes portálon ismertetett névtelen levélre hivatkozva.

Az internetes portál birtokába jutott levél szerint a tanácskozáson Hoppál Péter, a pécsi városi közgyűlés frakcióvezető-helyettese, aki akkor még a Fidesz tagja sem volt, egy Keszthelyi nevű mohácsi küldött helyett szavazott. A "néhány pécsi Fidesz-tag" aláírású levélben arról számoltak be, hogy 2006 májusában az 1751 küldött közül 896-an szavaztak, így a párt elnökségét csupán 51 százalék erősítette meg posztján a hangoztatott 87 helyett.

A levél szerint ez a szám sem igaz. A történtekre annak idején felhívták a figyelmet, ám akkor nem törődtek velük. Most állítólag az SZDSZ-botrány nyomán döntöttek úgy néhányan, hogy ismét nyilvánosság elé állnak.

A Népszava azt írja, hogy Orbán Viktor évek óta neheztel a párt helyi irányítóira, nem tudja megbocsátani, hogy a városban az MSZP "tarol". Fidesz-közeli emberek a Népszavának azt mondták, igaz lehet, amiről a levélben írtak. Egyikük viszont úgy vélte, miután a Fideszben Orbánon kívül senkit nem jelöltek az elnöki posztra, az alapszabály erre jogot sem ad a tagoknak, vagyis nincs értelme más nevében voksolni.

"Amíg nincsenek nevek, addig nem foglalkozunk vele" - így reagált Navracsics Tibor, az ellenzéki párt frakcióvezetője a napilapok felvetésére.

Navracsics Tibor azt mondta, nem tud az ügyről, ugyanakkor hangsúlyozta: ha ilyen névtelen levelek alapján akarnak cikkeket írni, akkor menjenek hozzá, mert naponta kap több tucat névtelen feljelentő levelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!